Even voorstellen: wijkagent Elburg, Peter van Essen

Wijkagent Peter van EssenPeter van Essen, sinds 1 februari 2024 is hij de wijkagent van Elburg. Hij zal Jos Joxhorst gaan opvolgen die eind februari met pensioen zal gaan.

Peter heeft veel zin om te beginnen aan zijn werkzaamheden als wijkagent van Elburg. "Als wijkagent ben ik vaak in de wijk te vinden. lk wil graag aanspreekbaar zijn voor de mensen, want zij weten als geen ander wat er speelt en leeft in hun wijk. Zij zijn de ogen en oren van de wijk en voor mij als wijkagent.” Hiervoor was Peter wijkagent in de gemeenten Oldebroek en Bunschoten-Spakenburg.

“Inwoners, ondernemers, instellingen en scholen in Elburg kunnen met problemen en vragen bij mij terecht. Ik voer mijn werkzaamheden uit vanaf het politiebureau Nunspeet en vanuit het politiesteunpunt in Elburg wat is gevestigd in het gemeentehuis.” Peter is te bereiken via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) en te volgen op sociale media. Als hij niet aanwezig is kan er een bericht voor hem achterlaten geworden. Bel voor spoedgevallen met 112.

De wijkagent is verantwoordelijk voor de totale politiezorg binnen zijn wijk. Hij richt zich op de aanpak van sociale problemen, maar ook op zaken als overlast, criminaliteit, milieu en verkeer. In samenwerking met collega’s van de surveillancedienst, recherche, milieu en jeugd werkt de wijkagent voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid en leefbaarheid in jouw wijk of buurt. De wijkagent onderhoudt contact met externe partners, zoals de gemeente (BOA’s) en maatschappelijke organisaties. Met deze organisaties worden problemen besproken en wordt overlegd hoe deze aangepakt kunnen worden, en door wie. Ook dan is informatie uit de buurt van essentieel belang. Heb je vragen, tips of opmerkingen over de veiligheid in uw buurt of wijk, neem dan gerust contact op met jouw wijkagent Peter van Essen.

Op www.politie.nl, onder het kopje Mijn buurt, vind je alle informatie over je wijk en de wijkagenten die in je wijk actief zijn.