Elburg als toeristische trekpleister; wat vindt u daarvan?

Hanzesteden zijn sinds jaar en dag een populaire  toeristische bestemming. De historie, culinaire hoogstandjes en het middeleeuwse decor maken de  Hanzesteden niet alleen een geliefde vakantiebestemming, maar ook een aantrekkelijke plaats om in te wonen en te werken.

In 1367 wordt Elburg voor het eerst als Hanzestad  genoemd. In de eeuwen die volgen brengt het Hanzeverbond veel handel en welvaart met zich mee. Dit legt  de basis voor de prachtige Vesting waar ook vandaag de dag vele toeristen van genieten. Deze toeristen weten ook de rest van onze prachtige gemeente goed te vinden: de bossen, landgoederen, campings, zandverstuiving, randmeerkusten, enzovoorts.

Onderzoek toerisme en Hanze

Maar hoe ervaart u de komst van die toeristen? Draagt het bij aan betere voorzieningen en horeca? Is het goed voor de economie? Of zorgen toeristen juist voor overlast? In de periode van 15 juni - 17 juli doen we daar onderzoek naar. 3.500 huishoudens in de gemeente Elburg ontvangen een vragenlijst waarmee zij hun mening kunnen geven. We hopen op veel reacties, want met die antwoorden kunnen wij ons toeristisch beleid beter afstemmen op de wensen van u als inwoner.