Doornspijk: een plan voor de toekomst

Volgend jaar krijgen we in Nederland te maken met de Omgevingswet. Deze wet bepaalt hoe wij als gemeente de zogenaamde ‘fysieke leefomgeving’ gaan regelen. Dit doen we als gemeente in een omgevingsplan. Doornspijk is het eerste gebied dat we oppakken.

Visiekaart Doornspijk

In 2020 werkten de inwoners en de gemeente samen aan een visiekaart Doornspijk. In die kaart staan in grote lijnen de toekomstige ideeën voor het dorp. Het gaat o.a. over de oversteekbaarheid van de Zuiderzeestraatweg. Maar ook over het bij elkaar brengen van de voorzieningen en de vraag om flexibelere regels. Afgelopen maanden gingen wij verder met de visiekaart. Het belangrijkste is nu hoe we samen de thema's uit de visiekaart een plek geven in het nieuwe omgevingsplan. Of kiezen we juist om dit niet te doen.

Als gemeente vinden we het belangrijk dat u van deze keuzes op de hoogte bent. Daarom is er op maandag 18 oktober een bijeenkomst geweest in Dorpshuis De Deel in Doornspijk, waar inwoners hierover konden meedenken.

Meer informatie

Wilt u meer algemene informatie over de Omgevingswet en het omgevingsplan? Kijk dan op onze website www.elburg.nl/deomgevingswet.