Cursus voor partners van mensen met dementie

Dementie“De vergeten partner” Een cursus voor partners van mensen met dementie. Goed voor u? En voor uw naaste!

Mensen met dementie blijven steeds langer thuis wonen. Dit betekent ook dat families langer en vaak ook intensiever betrokken zijn bij de zorg. Het is dan ook niet overdreven om uzelf te scholen. Om iets te begrijpen van de ziekte. En om advies te krijgen hoe u kunt omgaan met de gevolgen. En om te vernemen dat u niet de enige bent. Bovendien, als u meer inzicht en begrip heeft voor uw naaste met dementie kunt u beter voor hem of haar zorgen. En daar wordt iedereen beter van!

Zorgen voor een partner met dementie

Als iemand dementie krijgt roept dit voor de naaste omgeving, familie, vrienden vele vragen op. Vragen als: Waarom doet hij/zij zo anders?, Hoe moet ik hier mee omgaan? en Wat kan ons helpen zodat we de zorg beter kunnen volhouden?. Met deze cursus krijgt u antwoord op deze vragen. De cursus wordt gegeven vanuit Icare en GGz Centraal in samenwerking met het Breinpunt Elburg, gemeente Elburg en stichting Wiel.

Data en locatie

De cursus wordt gegeven in Elburg ontmoetingscentrum Het Huiken, Lange Wijden 33, op dinsdagochtenden van 10.00 tot 11.30-12 uur. De groepsgrootte is beperkt, zodat er gelegenheid is om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen.

De data zijn 19, 26 september, 3, 10, 17, 31 oktober, 14, 21, 28 november en terugkombijeenkomst mogelijk 16 januari 2024. U kunt zich nog aanmelden, want er is nog plek!