Burgernet

In Elburg neemt 27,5% van de bewoners deel aan Burgernet! Dat betekent dat 1 op de 4 inwoners deelneemt, dit is al een heel mooi aantal. De afgelopen jaren zijn we flink gestegen qua deelnemers. Dit is een heel goed resultaat en zijn we trots op. Graag zien wij dat er nog meer bewoners zich aanmelden bij Burgernet. Hoe meer mensen er deelnemen hoe groter de veiligheid in uw straat/buurt/wijk/gemeente wordt. Hoe fijn is dat….. Daarom  roepen we u op: Meldt u aan!!!  Burgernet is een samenwerkingsverband tussen inwoners, gemeente en politie om de veiligheid in de buurt te vergroten.

Burgernet werkt heel eenvoudig

Bij een overval, inbraak of vermist persoon kan de politiemeldkamer een Burgernetactie starten. Burgernetdeelnemers in de buurt krijgen een bericht met het verzoek uit te kijken naar de gezochte persoon die duidelijk wordt omschreven. Hoe meer mensen deelnemen aan Burgernet, hoe groter de kans dat een vermist of  verdacht persoon wordt opgespoord.

Aanmelden?

Heeft u zich nog niet aangemeld? Ga dan vandaag nog naar www.burgernet.nl om u te registeren of download de Burgernetapp. Elke inwoner van 16 jaar of ouder kan meedoen.