Buitententoonstelling ‘WIJ… doorbreken de cirkel van geweld’ te zien in Elburg

Tentoonstelling WIJ - De vrijheid ElburgVan 19 september tot 10 oktober is de tentoonstelling ‘WIJ…doorbreken de cirkel van geweld’ te zien in Elburg op het Winkelcentrum De Vrijheid. WIJ… doorbreken de cirkel van geweld is een reizende buitententoonstelling. De tentoonstelling maakt op een begrijpelijke manier huiselijk geweld en kindermishandeling bespreekbaar. Het zorgt er zo voor dat het onderwerp uit de taboesfeer komt.

Praten over huiselijk geweld en kindermishandeling en de taboes daarom heen doorbreken, is lastig. Het is iets wat je liever voor jezelf houdt. Het gebeurt achter de voordeur en er is altijd twijfel of je vermoedens wel kloppen. Toch is het vaak een kort gesprek. Een opmerking of de vraag: “Gaat het goed met je?” die invloed heeft. Dit kan er ook voor zorgen dat de vaak vicieuze cirkel van geweld wordt doorbroken.

De tentoonstelling bestaat uit 30 krachtige portretten met verhalen die erbij horen. Deze verhalen maken duidelijk dat huiselijk geweld en kindermishandeling overal voor kunnen komen. Dat het niet mag en dat het niet oké is. We kunnen niet meer wegkijken en doen alsof het niet bestaat. Of de verantwoordelijkheid hiervoor bij anderen neerleggen. De tentoonstelling WIJ… geeft inzichten en voorbeelden hoe jij de cirkel van geweld kunt doorbreken.