Asbest aangetroffen

Asbesthoudend afvalRond de jaarwisseling heeft de gemeente Elburg asbest aangetroffen op een bospad in ’t Harde. Uit onderzoek bleek dat de eigenaar van het perceel het asbest daar niet had gestort. De gemeente heeft het asbest laten verwijderen en in eerste instantie de kosten betaald.

Ambtenaren van de afdeling handhaving lieten het er echter niet bij zitten en wisten mede dankzij de oplettendheid van inwoners de dader toch op te sporen. Hij moet de kosten van de sanering terugbetalen aan de gemeente en een boete voor illegaal dumpen. Het gaat om een bedrag van ruim € 2.000, -

‘Een gewaarschuwd mens telt voor twee!’ De gemeente Elburg roept u op afval op de geëigende manier af te voeren. Dat is beter voor het milieu én voor uw portemonnee.