‘Niet roken en niet drinken onder de 18’, ook in de zomer!?

Het is weer bijna zomer(vakantie). Dat betekent zonnen, ijs eten, BBQ’en, chillen. Een heerlijke tijd, ook om nieuwe dingen uit te proberen. Misschien komt je kind deze zomer voor de vraag te staan: ‘Zal ik ook een keertje roken of een biertje of wijntje proberen?’ Om je kind te helpen om dan ‘nee’ te blijven zeggen, is duidelijkheid van jou als ouder belangrijk. Dus niet roken en niet drinken, ook NIX in de vakantie.

Dat klinkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. Maar wellicht vind je het best moeilijk om dit te bespreken met je kind. Of vraag je je af of dit soort afspraken nou wel zo nodig zijn. Het kan ook zijn dat je denkt dat afspraken maken geen zin meer heeft, omdat je kind al vaker gerookt of alcohol gedronken heeft.

Kijk dan eens op www.nix18.nl. Daar vind je tips over hoe je met je kind kunt praten over alcohol en roken. Er zitten er zeker een paar bij, die bij jou passen!

Als je liever persoonlijk advies wilt, bel of mail dan met Ryan de Keyzer (r.keyzer@tactus.nl; 06-33 009 943), Arjan van Roon (a.vanroon@tactus.nl; 06-13 011 907) of Roos Spoel (r.spoel@tactus.nl; 06-23 961 012), preventiemedewerkers van Tactus.

Op naar een prachtige zomer van NIX!