Een koelere tuin? Haal je tegels eruit en laat ze gratis ophalen door de tegeltaxi!

Wie met deze warme dagen op zoek is naar verkoeling, kan deze in eigen tuin vinden. Door stenen uit je tuin te halen en te vervangen door planten, zorg je voor een natuurlijke, koele plek. Inwoners in de gemeente Elburg die met hun tuin aan de slag gaan, kunnen hun tuintegels gratis laten ophalen door de tegeltaxi.

Gemeente Elburg wil haar inwoners stimuleren om tuintegels te verwijderen. Een tuin met minder stenen blijft koeler tijdens warme zomerdagen. En na een bui trekt regenwater makkelijker de grond in, waardoor er minder kans is op wateroverlast. Bovendien trekt een groene tuin vogels en kleine dieren aan.

Van grijs naar groen

De gemeente Elburg wil inwoners net dat extra zetje geven om hun tuin te vergroenen door de tegeltaxi gratis beschikbaar te stellen. Al meer dan 30 inwoners hebben er gebruik van gemaakt en hun tuin van grijs naar groen getransformeerd.

Aanmelden voor de tegeltaxi

Tegels die worden aangemeld voor de tegeltaxi worden binnen 48 uur na de opgegeven datum opgehaald. Inwoners hoeven deze alleen aan de kant van de weg op te stapelen, zodat de tegeltaxi er goed bij kan met een grijparm. Thuisblijven is niet nodig. Daarnaast is het belangrijk dat de tegels worden vervangen door (vaste) planten. Aanmelden kan via www.veluweduurzaam.nl/tegeltaxi-elburg

NK Tegelwippen

Ook dit jaar doet de gemeente Elburg mee aan het NK Tegelwippen. Wie zijn tegels verwijdert kan ze aanmelden en kans maken op leuke prijzen voor in de tuin. Meedoen kan via bovenstaande link.

Over deze actie

De tegeltaxi wordt in opdracht van de gemeente Elburg georganiseerd door Veluwe Duurzaam.