Ambitieus huisvestingsplan versterkt onderwijsstad Elburg

Het college van burgemeester en wethouder legt een ambitieus integraal huisvestingsplan onderwijshuisvesting (IHP) voor aan de gemeenteraad. Het doel van dit plan is het waarborgen van de kwaliteit van de huisvesting van het onderwijs over een langere termijn, namelijk van 2021 tot 2041. Met de uitvoering van dit plan is zo’n € 38 miljoen gemoeid. Wethouder Willem Krooneman is enthousiast over het resultaat: “Ik ben heel blij dat we samen met het onderwijs en de kinderopvang tot dit mooie en breed gedragen plan zijn gekomen. Daarmee spelen we in op de komende nieuwe landelijke wet- en regelgeving en geven we extra inhoud aan het begrip Elburg onderwijsstad.” Het is de verwachting dat de gemeenteraad het plan op 14 juni bespreekt in de beeldvormende commissievergadering, op 21 juni in de oordeelsvormende commissievergadering en op 5 juli in de besluitvormende raadsvergadering.

In het plan gaat veel aandacht uit naar het toekomstbestendig maken van de gebouwen. “Veel van deze gebouwen zijn nog lang niet klimaatneutraal. We hebben een hier een grote opgave, om te zorgen voor klimaatneutrale en duurzame gebouwen waarin goed geventileerd kan worden. En het is onze ambitie om hiermee voortvarend aan de slag te gaan. Daarbij gaat het om flinke investeringen en die zorgen ervoor dat we behouden wat we al jaren in onze regio zijn: een onderwijsstad. En daar zijn we best trots op,” stelt wethouder Willem Krooneman.

Start Nuborgh College Lambert Franckens

In het plan stelt het college de raad ook voor om akkoord te gaan met de renovatie van het Nuborgh College Lambert Franckens. Als de raad instemt kan deze renovatie waarschijnlijk in 2022 of 2023 al starten. Wethouder Willem Krooneman hierover: “Bij het Lambert Franckens gaat het om een bedrag van € 8,2 miljoen. Je ziet hier meteen de functie van het beleidsplan. In de huidige situatie worden projecten als uitbreiding of renovatie meer ad-hoc opgepakt. Waar lopen we nu – of het komende jaar – tegenaan, welk gebouw moeten we aanpakken? Hoe krijgen we hier de investeringen voor bij elkaar? En wat zijn hierbij de uitgangspunten? Met dit IHP voorkomen we dit ad-hoc handelen, kijken we beter vooruit en hebben we met elkaar overeenstemming over de onderwerpen waar we aandacht aan moeten geven.”