Afwijzing vergunning Brigadegebouw

De gemeente Elburg heeft de aanvraag voor een omgevingsvergunning voor de huisvesting van arbeidsmigranten in het Brigadegebouw, aan de Graaf Reinoldweg in ’t Harde, afgewezen. Volgens wethouder Lyda Sneevliet heeft de afwijzing vooral te maken met de hoge geluidsbelasting, afkomstig van het verkeer van de A28 en de Eperweg: “De binnenruimtes kennen teveel omgevingsgeluid. De te huisvesten arbeidsmigranten hebben geen mogelijkheid om zich terug te trekken in een rustiger ruimte. De aanvrager moet dan aantonen dat het niet mogelijk is om geluidswerende en/of geluidsabsorberende maatregelen te treffen. Dat is niet gebeurd.”

Eerder heeft de gemeenteraad aangegeven de ontwikkelingen ‘on hold’ te willen zetten, voor wat betreft de huisvesting van arbeidsmigranten aan de Graaf Reinoldweg en de Berkenweg (waaronder ook de huisvesting voor mensen met onbegrepen gedrag). De vergunningaanvraag diende volgens de wettelijke regels behandeld te worden. Hieruit blijkt dat deze aanvraag na zorgvuldige toetsing geen akkoord krijgt. Het is nu aan de aanvrager om te bepalen of deze bezwaar wil aantekenen tegen het collegebesluit.