Kortlopende cursussen en workshops

Cursus Djembé voor iedereen

Djembé spelen geeft energie, spektakel én een krachtige teamspirit. In Afrika heeft de percussiemuziek een eeuwenlange traditie, maar de djembé heeft ook West-Europa veroverd. Het is één van de belangrijkste en meest populaire percussie-instrumenten geworden. Leef je uit op ritmes uit Guinee en Ghana. Op een leuke, speelse en creatieve manier zelf aan de slag met de Afrikaanse ritmes. Maar het leukste is het doen! Je ervaart hoe het is om samen muziek te maken met ritmes. Eenvoudige popritmes zijn op deze trommel goed te spelen zodat je al snel met muziek meespeelt. Verder leer je hoe je met je handen verschillende klanken maakt en hoe je improviseert.

Het samenwerken en afstemmen van de verschillende partijen op elkaar zijn hierbij belangrijk om tot een spetterend eindresultaat te komen. Je speelt op een echte Afrikaanse trommel. In de les word je ook uitgedaagd om jouw eigen ritme te ontdekken en te laten horen. Je hoeft geen eigen trommel mee te nemen. Deze zijn op de muziekschool aanwezig. De cursus is geschikt voor beginners die zelf muziek willen maken en op een eenvoudige manier willen starten met een ervaren docent. Als clinic voor bijvoorbeeld bedrijven is deze cursus ook bijzonder aantrekkelijk. De cursus is geschikt voor beginners die zelf muziek willen maken en op een eenvoudige manier willen starten met een ervaren docent. Als clinic voor bijvoorbeeld bedrijven is deze cursus ook bijzonder aantrekkelijk.

Leer jezelf akkoordmatig begeleiden op de piano of keyboard

Wie wil dat niet: jezelf begeleiden bij een mooi lied. Vaak gebeurt dat met een gitaar, maar het kan ook fantastisch klinken met een toetsinstrument. Daarom biedt de Spelerij een korte cursus aan, waarin je leert om jezelf op verschillende manieren akkoordmatig te begeleiden op de piano of het keyboard. Wij gaan er hierbij van uit dat je al wat ervaring op het instrument hebt. Kortom: het is nu het moment om je wens verder uit te werken en opnieuw een impuls aan het musiceren te geven!

Leer jezelf akkoordmatig begeleiden op de gitaar

In deze cursus leer je stapsgewijs verschillende slagritmes spelen. Deze ritmes worden geoefend in akkoordenschema's en toegepast in liedjes. Ook hierbij is sprake van een rustige opbouw. Het is mogelijk een eigen inbreng te hebben in de keuze van de liedjes. Aan het eind van de cursus zijn alle akkoorden in de zogenaamde eerste positie behandeld. De cursist moet al enige ervaring hebben met het akkoordspel. De cursus kan eventueel worden aangepast aan het niveau van de deelnemer.

Gitaargroep

Deze cursus is bedoeld voor beginnende gitaristen. Stapsgewijs leer je kennis maken met de gitaar. Aan de hand van het notenschrift wordt het melodiespel aangeleerd. Hiernaast is er aandacht voor het leren spelen van akkoorden. Aan het eind van de cursus heeft de deelnemer een goed beeld van wat gitaarspelen in kan houden.

Vocal group

Tijdens een achtweekse cursus maak je groepsgewijs kennis met je eigen stem, die van een ander, zangtechniek, mooie nummers en meerstemmigheid. Deze cursus is een goede gelegenheid om te kijken of zingen iets voor je is, kennis op te doen over de werking van het strottenhoofd en natuurlijk: veel plezier te hebben in zingen met en voor elkaar! 

Band-coach lessen

Vanaf nu kun je met een bestaande band deze cursus volgen om de bandsound bij te schaven,  en feedback te krijgen over jullie spel en podiumpresentatie. De cursus wordt afgesloten met een spetterend optreden! Dit alles natuurlijk onder begeleiding van de enthousiaste, ervaren docenten van de Spelerij.

  Docent Aantal lessen Aantal deelnemers lesduur kosten
 
Djembé Matthias van Olst 8 4 tot 6 45 min € 85,- p.p.
Gitaargroep Pieter Mondria 8 4 tot 6 45 min € 85,- p.p.
Vocalgroep N. Kuijpers 8 9 tot 15 60 min € 63,- p.p.
Akk.piano/keybord Wim Verweij 8 1 30 min € 168,- p.p.
Akk.gitaar Pieter Mondria 8 4 tot 6 45 min € 85,- p.p.
Bandcoaching Mark Dekkers

4
8
in overleg

4 tot 6
4 tot 6
60 min
60 min
€ 168,-
€ 336,-