Muziekschool De Spelerij

Zie je jezelf al op een podium staan of speel je liever in een band of een orkest? De Spelerij verzorgt lessen van pop tot klassiek.

Logo Muziekschool De SpelerijDe Spelerij is de muziekschool voor de gemeente Elburg. Bij de Spelerij kun je individuele- en duo lessen volgen voor zang en veel instrumenten. De leeftijd waarop begonnen kan worden is afhankelijk van het instrument, onze goed gekwalificeerde en enthousiaste docenten kunnen je daar het best over adviseren. U kunt terecht bij de gemeente voor het aan- en afmelden. Het bestuur (de beheerscommissie) bestaat uit vrijwilligers met vertegenwoordigers uit verschillende geledingen (docenten, ouders, onderwijs, muziekverenigingen).

Muzieklessen

Bij de Spelerij kun je individuele lessen volgen voor zang en voor diverse instrumenten: viool, cello en contrabas; blokfluit, dwarsfluit/traverso; (elektrische) gitaar, basgitaar; orgel, keyboard; piano klassiek en piano lichte muziek; slagwerk; koper (trompet, bugel, bariton enz.); sopraan, alt, tenor en baritonsaxofoon. Per instrument is er keuze uit verschillende lesvormen.

Algemene Muzikale Vorming (AMV)

AMV is een 1-jarige cursus voor kinderen uit groep 3 en 4, die het leuk vinden met elkaar muziek te maken. In spelvorm wordt wekelijks muziek gemaakt; kinderen leren muziekinstrumenten kennen, noten lezen en liedjes spelen op de xylofoon. De AMV wordt bij voldoende aanmeldingen gegeven op dinsdags vanaf 16:00 uur in De Spelerij, Wimpel 4a in Elburg.

Kortlopende cursussen en workshops

Bekijk het overzicht van de kortlopende cursussen en workshops, zoals die door de docenten worden aangeboden en georganiseerd. Voor leerlingen van 21 jaar en ouder kan het mogelijk zijn dat er BTW over het cursustarief betaald moet worden.

Bandcoaching bij de Spelerij

Speel je in een bandje of wil je een bandje beginnen? Dan is Bandcoaching wat voor jou! Er is nu de mogelijkheid om je favoriete popsongs in te studeren en zo je vaardigheden op het gebied van samenspel te vergroten. Bekijk meer informatie over Bandcoaching bij de Spelerij.

De muzieklessen zijn voor iedereen toegankelijk.

Tarieven

Er zijn verschillende tarieven, afhankelijk van leeftijd en duur van de lessen. Bekijk de actuele tarieven.

Aan-en afmelden

U kunt op verschillende manieren uw kind aan- en afmelden voor cursussen, lessen en workshops. Bekijk de mogelijkheden voor aan- en afmelden.

Activiteiten

Gedurende het cursusjaar zijn er verschillende leerlingconcerten en –optredens om alles wat geleerd is te delen met publiek. Optreden versterkt de motivatie en geeft zelfvertrouwen. Aan het eind van het cursusjaar is er een open dag. Alle data worden op de website en de gemeentepagina van de Huis-Aan-Huiskrant bekend gemaakt.

Lesovereenkomst

Bij de start van de lessen wordt een overeenkomst voor een jaar getekend tussen de docent en de (ouder van de) leerling. In de lesovereenkomst staan de algemene voorwaarden vermeld. U kunt ook het Instellingsbesluit Beheerscommissie Muziekonderwijs van muziekschool De Spelerij inzien.

Kwaliteitskeurmerk

CK bewijsMuziekschool De Spelerij is gecertificeerd volgens het Kwaliteitskader Cultuureducatie en Amateurkunst en voldoet aan alle gestelde normeisen ten aanzien van de borging van de (kwaliteit van de) resultaten! Bekijk het Certificeringsbewijs.

Tevens geeft het kwaliteitskeurmerk ons de mogelijkheid om de muziekverenigingen van dienst te zijn als het gaat om het afnemen van de HaFaBra examens. Opleidingsorganisaties die een certificering hebben verkregen via Hobéon, lid-instelling zijn van Cultuurconnectie of examens die rechtstreeks georganiseerd worden door een examensecretaris van KNMO (of FASO) zijn gerechtigd landelijke diploma’s uit te reiken.

Contact

Gemeente Elburg (administratie de Spelerij) 
Tel.: 0525-688 688
E-mail: muziekschool@elburg.nl
Postbus 70
8080 AB Elburg

Bezoekadres De Spelerij
Elburg: De Wimpel 4a, tel. 0525-685 622

Facebook Muziekschool De Spelerij
Brochure Muziekschool De Spelerij 2020-2021