Inwonerparticipatie

Logo Samen ElburgWat is het?

Bij participatie trekken inwoners en gemeente gezamenlijk op. Vandaar ook ons logo Samen Elburg.

Er zijn 3 soorten van inwonerparticipatie:

  1. Participatie bij beleid: de gemeente maakt beleid en de inwoners praten en denken mee.
  2. U heeft een idee en vraagt een vergunning aan. De gemeente en de omgeving praten en denken mee.
  3. Inwoner initiatieven: één of meer mensen willen iets voor de samenleving doen. Een inwoner initiatief. De gemeente praat en denkt mee.

Inwonerparticipatie 'Samen Elburg' - Groene daken

 

 

 

 

 

 

 

 

De klankbordgroep inwonerparticipatie

De klankbordgroep inwonerparticipatie komt twee keer per jaar bijeen om de voortgang op inwonerparticipatie te bespreken. De inwoners geven daarbij waardevolle feedback op de activiteiten die in het gemeentehuis worden ontplooid.

De samenstelling van de klankbordgroep

De inwoners in de klankbordgroep zijn Henriette Keep, Greetje Oostveen, Christl Wassenaar, Wensis Rompas en Marcel van Es. Greetje is deelneemster van het eerste uur. De overige mensen hebben zich aangemeld via de quick scan lokale democratie. Henriette, Greetje en Christl zijn inwoners van ’t Harde. Wensis en Marcel zijn inwoner/ ondernemer in Elburg Vesting. Binnen de klankbordgroep is ruimte voor meer inwoners.

Vanuit de gemeente zijn de deelnemers: Burgemeester Jan Nathan Rozendaal, gemeentesecretaris Piet Wanrooij, Raadsleden Liesbeth ten Have en Jan Willem Valk, Wethouder Lyda Sneevliet en Procesmanager inwonerparticipatie Marianne Luiting.

Documenten