Wat kunt u zelf (nog meer) doen?

Gratis advies op maat
Wilt u weten welke kleine of grotere duurzaamheidsmaatregelen u nog meer in uw woning kunt nemen? Hiervoor kunt gebruik maken van de energiecoaches en energieadviseurs die actief zijn in de gemeente Elburg. Zij kunnen u laagdrempelig adviseren op welke wijze u snel energie kunt besparen in uw woning en welke mogelijkheden er zijn om energie op te wekken. Belt u gerust met het Duurzaamheidsloket Noord-Veluwe om u aan te melden voor een energieadvies voor uw woning: 088 - 525 41 10 (lokaal tarief) of kijk op www.duurzaamheidsloketnoordveluwe.nl.

Subsidies en Leningen
Het kan interessant zijn om gebruik te maken van een gunstige lening voor het verduurzamen van uw woning. In bepaalde gevallen is zelfs een o% rente lening mogelijk. Kijk ook hiervoor op de website van het www.duurzaamheidsloketnoordveluwe.nl.

Energiemaatje
Tenslotte heeft gemeente Elburg ook energiemaatjes, die specifiek helpen om ‘energiearmoede’ tegen te gaan. Zij helpen inwoners bijvoorbeeld op weg om de energierekening te verlagen en geven praktische tips. Het energiemaatje is gratis aan te vragen door mensen die minder te besteden hebben. Kijk op voor meer informatie op www.veluweduurzaam.nl/gemeente/elburg.