Geldende Bestemmingsplannen

In een bestemmingsplan staat waar en wat gebouwd mag worden. Er staat ook in waarvoor een gebouw gebruikt mag worden. Bijvoorbeeld of er woningen, horeca of andere bedrijven mogen komen.

Bestemmingsplannen inzien

U kunt de bestemmingsplannen van de gemeente bekijken. Dit is bijvoorbeeld handig als u bouwplannen heeft of een bedrijf wilt beginnen. In een bestemmingsplan vindt u onder andere de kenmerken van een wijk of gebied. U kunt het bestemmingsplan bekijken op de website www.ruimtelijkeplannen.nl

Bestemmingsplannen op Ruimtelijke Plannen

U kunt ook een afspraak maken via afspraak.elburg.nl. Tegen betaling zijn kopieën of afdrukken van de stukken verkrijgbaar.

Als de gemeente een nieuw bestemmingplan opstelt of een bestemmingsplan aanpast, staat dit op de website van de gemeente, het lokale huis-aan-huisblad, in de Staatscourant en eventueel in een bewonersbrief.

Attenderingsservice nieuwe ruimtelijke plannen

U kunt zich abonneren op de attenderingsservice. Hierdoor blijft u op de hoogte van de nieuwe ruimtelijke plannen.

Via www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u zich met uw e-mailadres abonneren op de gratis attenderingsservice. U krijgt dan de nieuwe ruimtelijke plannen van uw geselecteerde provincie of gemeenten toegestuurd via de mail.

Aanvraag Attenderingsservice op Ruimtelijke Plannen