Klimaatestafette Elburg

Samen lopen we de race voor een beter klimaat. Wat doen we al in de race voor een beter klimaat?

Samen lopen we de race voor een beter klimaat!

Het klimaat verandert, dat zien we om ons heen. En die impact wordt groter en groter. Op ons dagelijks leven maar ook wereldwijd. Dus laten we geen tijd verliezen en samen aan de slag gaan voor een duurzame toekomst. Want de tijd tikt door. Met de Klimaatestafette Elburg lopen we sámen die race en geven we het stokje aan elkaar door. Aan de huidige en de volgende generatie. Dat kan met kleine en grote stappen, zolang we maar vooruit gaan en meters maken. Samen behalen we ons doel!

De komende tijd delen we steeds meer acties vanuit de Klimaatestafette Elburg. Bekijk hieronder enkele acties, waar ook jij een steentje aan kan bijdragen!
Doe ook mee. Laat het zien en… geef het stokje door!

Wat doen we al in de race voor een beter klimaat?

BloemenPlant nu voor een groen voorjaar
De Klimaatestafette Elburg is van start! We trapten af tijdens de Week van Duurzaamheid van 7 t/m 15 oktober op de markt in Elburg en op ’t Harde. Naast tips op duurzaamheidsgebied, reikten we daar bloembollen uit als symbool voor de Klimaatestafette. Want met dit presentje van ons, heb je straks een groene tuin in het voorjaar. Zo geven we iets aan elkaar door én… doen we nu iets voor later. Want aan een duurzame toekomst werken we samen!

Deze actie gemist op de markt? Het presentje is ook op te halen bij de servicebalie van het gemeentehuis. Eén per persoon en zolang de voorraad strekt.

Zonnepanelenactie
Om het woningeigenaren in onze gemeente makkelijker te maken de woning te verduurzamen, zijn wij samen met Winst uit je woning een aantrekkelijke zonnepanelenactie gestart. Zo draag je met deze vorm van groene energie bij aan een beter milieu én bespaar je direct op de energierekening.
Woningeigenaren die voor deze actie in aanmerking komen, ontvangen de aanbieding half oktober per post. Deelnemen aan de actie kan tot en met 15 december 2023. Voor alle informatie of vragen, kijk op: www.winstuitjewoning.nl/elburg/inkoopactie. Wij hopen dat het leidt tot veel duurzame keuzes!

Logo Duurzaamheidsloket Noord-VeluweDuurzaamheidsloket Noord-Veluwe
Zelf in actie komen? Als inwoner van de gemeente Elburg is het Duurzaamheidsloket Noord-Veluwe hét startpunt. Zij helpen met informatie en advies op het gebied van energiebesparing, verduurzaming van de woning, tuin en omgeving. Daarnaast biedt het loket een plek aan allerlei acties en initiatieven binnen de gemeente. Denk aan collectieve acties voor isolatie, energiecoaches, repair cafés en energiecoöperaties. Ook staat er informatie over subsidies en de energiebespaarlening. Kijk voor meer informatie op de website: www.duurzaamheidsloketnoordveluwe.nl.

Laat je zien!
Laat ook zien dat je je inzet voor een beter klimaat in de gemeente Elburg. Maak je jouw tuin groener, verduurzaam je de woning, pak je de fiets in plaats van de auto of heb jij dé tip voor energiebesparing?
Deel het op social media met daarbij #klimaatestafetteelburg
Met jouw actie help je een ander mooi op weg!