Ondergrondse afvalinzameling

In de Vesting Elburg en op enkele plaatsen buiten de Vesting wordt restafval en GFT ingezameld door middel van een ondergronds, dan wel bovengronds, inzamelsysteem. Voor het kunnen gebruikmaken van het inzamelsysteem heeft elk huishouden een afvalpas.

Bij verhuizing moet de pas in de woning worden achtergelaten voor de volgende bewoner. Wie in de Vesting toch zijn groene container voor tuinafval wil houden, mag dat alleen indien de container buiten het tijdstip van lediging op een niet vanaf de weg zichtbare plaats op eigen terrein wordt gestald.

Het doel van de invoering van deze inzamelsystemen is met name verbetering van het aanzien van de Vesting en dus moeten alle containers uit beeld zijn. Het legen van de groene containers vindt eenmaal per twee weken plaats op de volgende plaatsen: ’t Schootsveld, uitgang Vesting Nunspeterweg en Jos Lussenburgplein. De plaatsen zijn aangeduid met een tegel met een container er op.

Wanneer u geen afvalpas heeft, kunt u een nieuwe aanvragen via het Aanvraagformulier Afvalpas. U dient hierbij in te loggen met uw DigiD.

Aanvraagformulier Afvalpas

Op www.mijnafvalwijzer.nl kunt u de data voor de inzameling bekijken.

U kunt de afvalpas ook aanvragen op het gemeentehuis, hiervoor dient u een afspraak te maken. 

Kosten

Ingeval van verlies of diefstal wordt €20,- in rekening gebracht. Als een afvalpas defect is, een nieuwe woning wordt betrokken of iemand komt in een bestaande woning waarbij de vorige bewoner de pas niet heeft achtergelaten, dan wordt de pas kosteloos verstrekt. De pas werkt een dag na afgifte.

Bijzonderheden

Is er een storing? Probeer eerst bij een andere unit of deze het wel doet. Zo niet, dan ligt het waarschijnlijk aan uw pas. Neem hiervoor contact op met de gemeente, 0525-688688. Werkt de andere unit wel? Dan kunt u contact opnemen met 0341-565755. U kunt uw storing ook mailen naar klantenservice@remondis.nl

Bij een storing mag er geen afval bij de ondergrondse container worden gezet. Dit is strafbaar.

Aanvraag

U kunt een nieuwe pas aanvragen door middel van het Aanvraagformulier Afvalpas.