Jeugdburgemeester Evy van Olst

OndertekeningSinds april 2018 kent de gemeente Elburg een jeugdburgemeester: Evy van Olst. Zij is als eerste jeugdburgemeester benoemd op 27 april 2018 (Koningsdag). Evy heeft dinsdag 10 juli, samen met haar ouders, een vrijwilligersovereenkomst getekend. Dit eerste jaar is een pilotjaar waarin de gemeente en de jeugdburgemeester samen kijken hoe en wanneer de jeugdburgemeester een representatieve taak kan vervullen.

De jeugdburgemeester treedt soms samen met de 'echte' burgemeester op, soms ook alleen. Tot nu toe vindt ze het erg leuk om jeugdburgemeester te zijn. Ze heeft al over haar werkzaamheden verteld in de gemeenteraad. De burgemeester heeft op zijn beurt in de klas van Evy een gastles gegeven. Evy blijft jeugdburgemeester tot 27 april 2019. Op deze dag, wanneer de jeugdlintjes weer worden uitgereikt, zal zij haar taken overdragen aan een nieuwe jeugdburgemeester. De werving voor de nieuwe jeugdburgemeester start eind 2018.