Actie aardgasvrij wonen Oostendorp

OostendorpDe gemeente Elburg wil de overstap naar aardgasvrij wonen makkelijker maken. Daarom zijn wij een actie gestart voor huiseigenaren in het oostelijk deel van Oostendorp. Dat wij hier starten is omdat deze woningen nog jong zijn en goed geïsoleerd, wat ze heel geschikt maakt. Omdat er bij de overstap naar aardgasvrij nog veel komt kijken, bieden wij hiervoor een programma aan waarbij we de bewoner ontzorgen in dit hele traject. Daarbij hoort een adviesrapport op maat, wat een volledig beeld geeft van alle mogelijkheden en kosten. Voor deze actie werken wij samen met Winst uit je woning en Thuisbaas. De uitvoering van de werkzaamheden gebeurt door lokale, ervaren installateurs.

Kom naar de bewonersavond

Voor meer informatie en deelname aan dit programma organiseren wij een bewonersavond op dinsdag 27 februari om 19.30 uur in Buurtgebouw Oostendorp. Iedereen in Oostendorp die hiervoor is uitgenodigd, heeft een brief gehad. De brief over het hoofd gezien of de informatie kwijt? Meld je dan aan voor deze avond via: www.winstuitjewoning.nl/elburg/aardgasvrij.

Aanmelden voor de actie kan ook online, na afloop van de bewonersavond en tot en met 31 maart 2024. Wees er wel op tijd bij, want er zijn slechts 30 adviestrajecten beschikbaar.

Kijk voor meer informatie over het verduurzamen van wijk Oostendorp op onze Projectenpagina.

Denk ook met ons mee!

Als bewoner weet je het beste hoe er in de eigen wijk of buurt wordt omgegaan met thema’s als klimaatverandering en energieverbruik. En daarom hebben wij joú nodig!

Binnen Oostendorp is al een klankbordgroep actief met inwoners die samen met de gemeente meedenken en meewerken aan het verduurzamen en van de woon- en leefomgeving. Als je ook lid wil worden van deze klankbordgroep of een keer wil meekijken, dat kan! Laat het ons weten via: duurzaam@elburg.nl.