Veel belangstelling voor tuinsubsidie

Tuin - regentonFlink wat inwoners treffen maatregelen om de tuin beter klimaatbestendig te maken. En zij profiteren daarbij ook nog eens van een financieel voordeel. Want de ‘tuinsubsidie’ maakt het extra aantrekkelijk om aan de slag te gaan. In totaal zijn er dit voorjaar al 20 aanvragen goedgekeurd, waarvan 15 in de maand mei; blijkbaar een populaire maand voor in de tuin!

Regenton en bomen populair

Het meest populair is het plaatsen van een regenton, zodat regenwater opnieuw gebruikt kan worden. Maar er worden ook bomen geplaatst. Een enkeling kiest voor een groen dak van bijvoorbeeld de berging. Ook worden de tegels uit de tuin verwijderd en wordt er groen geplaats. Allemaal mooie maatregelen die bijdragen aan een gezond leefklimaat.

Ook subsidie aanvragen?

Ga je ook aan de slag in de tuin? Er is nog subsidie beschikbaar, maar het budget is beperkt. Kijk op de website www.de-centrale.nl voor alle mogelijkheden en welke voorwaarden er gelden in de gemeente Elburg. Of neem een kijkje op www.elburg.nl/klimaatestafette voor nog meer inspiratie voor duurzame acties.