Kwaliteit bouwen

Wilt u bouwen? En heeft u een vergunning nodig? Samen met de invoering van de Omgevingswet gaat er nog een nieuwe wet in, namelijk de Wet kwaliteitsborging bouwen. Het kan zijn dat uw project na 1 januari 2024 onder deze wet (Wkb) gaat vallen.

Bouwproject De Dijkjes ElburgVeranderingen Wet kwaliteitsborging

Als u nu een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen aanvraagt, toetsen wij twee zaken: bouwtechnische en planologisch. Onder de Wkb moet een gecertificeerde en erkende Kwaliteitsborger bouwtechnisch toetsen. Vanaf 1 januari 2024 geldt dit voor onder andere de volgende aanvragen:

  • Een vrijstaande woning
  • Een fiets- of voetgangersbrug
  • Een recreatiewoning
  • Een bedrijfshal

Proefprojecten

Wij zetten proefprojecten op om samen met u ervaring op te doen. Deze ervaringen helpen ons de wet voor iedereen in Elburg zo goed mogelijk in te voeren. Begint u binnenkort te bouwen? Of weet u iemand in uw omgeving die wil gaan bouwen? Wij komen graag met u in contact om samen een proefproject te beginnen. U kunt bellen naar (0525) 688 688.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Bekijk de video Wet Kwaliteitsborging of de striptekening. Kijk ook op de website van de stichting IBK of de website van de VNG.

Erkende kwaliteitsborgers

Zoekt u een Kwaliteitsborger voor een proefproject? Kijk dan op de website www.aandeslagmetkwaliteitsborging.nl. Hier vindt u een overzicht van erkende en gecertificeerde Kwaliteitsborgers.

Klik op de afbeelding voor een groter formaat.

Strip over de bouwaanvraag Hoe werkt dat?