De Omgevingswet

De Omgevingswet

1 Januari 2022 gaat de Omgevingswet in, een wet die meerdere wetten, besluiten, Algemene Maatregelen van Bestuur en regels samenvoegt tot één wet. In de gemeente Elburg zijn wij druk bezig om de wet in te voeren.

U als inwoner of bedrijf heeft vaak goede ideeën over hoe u de straat, het buitengebied of het dorp graag wilt zien. De Omgevingswet geeft aan deze ideeën, plannen of initiatieven meer ruimte en we kunnen deze plannen straks, afhankelijk van het geval, een stuk sneller afhandelen.  

Denk bijvoorbeeld aan wanneer u samen met uw buren in energie wilt voorzien. Of u wilt een leeg stuk land tot speelveld maken. Een ander voorbeeld is het meedenken met de gemeente en ontwikkelaars over bouwprojecten. Of misschien wilt u naast uw agrarisch bedrijf ook een minicamping gaan houden. Dit zijn allemaal zaken die straks onder de Omgevingswet gaan vallen.

Wilt u meer informatie over de verschillende onderdelen van deze wet? Bekijk de video Aan de slag met de Omgevingswet of klik op de toptaken hierboven. U kunt ook contact met ons opnemen via tel. 0525 688 688.