Tips voor de toekomst

Jan Nathan Rozendaal mei 2022 (5)Ruim vijf jaar geleden ben ik geïnstalleerd als uw burgemeester. Het waren vijf intensieve en bijzondere jaren. Ik heb destijds enorm genoten van de kennismakingsmomenten met allerlei verenigingen, organisaties, bedrijven, kerken, scholen etc. En nog steeds ben ik onder de indruk van de sociale kracht en de organisatiekracht van onze samenleving. Laten we dat vasthouden!

Die kracht bleek ook toen we werden geconfronteerd met de corona-epidemie. U stond klaar om mee te leven met kwetsbaren in onze samenleving, met de mensen in de zorg en met hen die geliefden verloren. Het was geen gemakkelijke tijd voor velen van ons. Zeker ook niet voor winkeliers en horecaondernemers. Maar ook onze jeugd en de scholen werden er enorm door geraakt. De gevolgen merken we nog steeds.

Juist toen we dachten dat we die lastige tijd achter ons konden laten, werden we geconfronteerd met de gevolgen van de oorlog in de Oekraïne. Het was goed om te zien hoe velen uit onze gemeente zich ontfermden over de vluchtelingen uit Oekraïne (en dat nog steeds doen!). Tegelijkertijd merken we allemaal de gevolgen in onze portemonnee.

De afgelopen vijf jaar heb ik op allerlei manieren met het lief en leed in de samenleving mogen meeleven. En tegelijk waren er bestuurlijk ook de nodige uitdagingen in onze gemeente en onze regio. Het was een enerverende, maar ook goede tijd met heel veel mooie momenten.

Binnenkort zal onze gemeenteraad zich buigen over mijn herbenoeming (voor een volgende periode van zes jaar). Ik ben erg benieuwd naar wat u vindt van de manier waarop ik mijn rol heb ingevuld, de afgelopen jaren.
Ik zou het bijzonder waarderen als u daarvoor de volgende enquête wilt invullen:

Enquête 360-graden feedback

Wat vindt u dat ik goed heb gedaan? Welke tips wilt u mij voor de toekomst meegeven? Alvast mijn hartelijke dank voor uw opmerkingen.

Jan Nathan Rozendaal, Burgemeester