Basisscholen adopteren oorlogs- en verzetsmonumenten

Op donderdag 19 april 2018 vindt om 13.30 uur bij de verzets- en oorlogsmonumenten in Elburg, Doornspijk en ’t Harde de jaarlijkse adoptieplechtigheid plaats. Op deze dag herdenken de deelnemende scholen dat op 19 april 1945 de gemeente Elburg door de geallieerden is bevrijd.

Overal in het land adopteren scholieren verzets- en oorlogsmonumenten. Het streven is de leerlingen vertrouwd te maken met de geschiedenis die achter ‘hun’ monument ligt. Dit jaar vindt Adopteer een monument voor de 32e achtereenvolgende keer plaats. In 1985 heeft de voormalige stichting Februari 1941 het initiatief genomen tot het in gang zetten hiervan. Ondertussen is het project ondergebracht bij het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

De leerlingen van groep 7 van de basisscholen uit Elburg adopteren het verzetsmonument dat staat op de stadswal in Elburg. Bij het oorlogsmonument aan de Veldweg in Doornspijk zijn alle basisschoolleerlingen groep 7 uit Doornspijk aanwezig en bij het oorlogsmonument aan de Drostenweg komen de leerlingen van de Ds. Baxschool en De Regenboog uit groep 8. Basisschoolleerlingen groep 7 uit ‘t Harde adopteren dit jaar het monument aan de Eperweg.

Uitgelicht

Zoeken

Volg ons