75 jaar bevrijding Doornspijk

Zet dit in mijn agenda

Datum
zaterdag 18 april, 2020
Locatie
Parkeerplaats achter de Hervormde kerk in Doornspijk
Bekendmaking


Door een aantal ouders van de drie lagere scholen in Doornspijk en Hoge Enk worden een drietal grote versierde wagens gebouwd. Het thema van de wagens zal dit jaar bevrijding zijn. De leerlingen van de lagere scholen zullen op 18 april op deze wagens in versierde kleding vervoerd worden tijdens de optocht. Deze wagens zullen op de Hoge Enk aansluiten bij de militaire voertuigen en vervolgens om 10.45 uur vertrekken vanaf 'Ons Huus' richting Doornspijk via de Oude Harderwijkerweg. Vervolgens maken zij een rit door Doornspijk, waarna een static show / meet and greet met de inwoners van Doornspijk zal zijn.

Op de parkeerplaats achter de Hervormde kerk in Doornspijk zal een hele grote legertent geplaatst worden, waarin ruim 300 mensen plaats kunnen nemen. Het is de bedoeling dat vanuit deze tent koffie met koek geserveerd zal worden en dat er aan de inwoners en deelnemers optocht een broodje hotdog / gebakken ei aangeboden zal worden.
Daarnaast zal nog een tent geplaatst worden, waar door de jeugd diverse oud-Hollandse spelen gedaan kunnen worden. Tevens zal er een springkussen op de parkeerplaats neergezet worden.

In Hart van Thornspic zal een film gedraaid worden en zal een expositie zijn met spullen /foto’s uit de 2e wereldoorlog. De veteranen die meegaan met de optocht zullen in Hart van Thornspic een oranjebittertje geserveerd krijgen.

De militaire voertuigen zullen opgesteld worden in de buurt van Hart van Thornspic en de tenten. Tijdens deze static show en bij vertrek zullen een aantal koren uit Doornspijk en muziekvereniging Juliana een aantal liederen ten gehore brengen.

De optocht zal gehouden worden met de militaire voertuigen, de versierde wagens met schoolkinderen en kinderen met versierde fietsen/skelters. De muziekvereniging Juliana zal dit geheel muzikaal begeleiden.

Entreeprijs: € 0,00.

Zie voor een beschrijving van de route de kaart hieronder;
Route Doornspijk