Human Capital Agenda regio Zwolle

De gemeente Elburg heeft geïnvesteerd in de Human Capital Agenda (HCA) van de regio Zwolle. Daarmee willen we het lokale bedrijfsleven en de (potentiële) lokale beroepsbevolking kansen bieden om zich verder te ontwikkelen.

Waarom doen we dit?

Onze regio is één van de snelst groeiende van Nederland, maar loopt tegen grenzen aan. De arbeidsmarkt krimpt en het wordt voor ondernemers steeds moeilijker om vacatures in te vullen, omdat hiervoor geen geschikte mensen zijn. Het is daarom van belang dat iedereen die kan en wil werken de kans krijgt om mee te doen, zich binnen de eigen mogelijkheden en talenten ontwikkelt, productiever wordt en met meer plezier werkt. Voor meer uitleg en inspirerende voorbeelden verwijzen wij u graag naar de website www.upgradejezelfregiozwolle.nl

Voor wie doen we dit?

We richten ons op (potentiële) werknemers en werkgevers. Groei zorgt ervoor dat u als werkgever kunt beschikken over genoeg goed gekwalificeerde medewerkers om uw ambities waar te maken. Groei zorgt er tegelijkertijd voor dat werknemers en mensen die nu nog aan de kant staan of een opleiding volgen, hun talenten kunnen benutten en met meer plezier langer aan het werk blijven. Hierdoor kunnen ze werk en privé beter in balans houden.

Ontwikkelfonds Regio Zwolle

Binnen de Human Capital Agenda is het Ontwikkelfonds opgezet. Bent u werkgever en wilt u investeren in de vaardigheden en kennis van uw (toekomstige) werknemers? Dan kunt u zich aanmelden voor een bijdrage uit dit fonds. Op www.upgradejezelfregiozwolle.nl vindt u meer informatie over de mogelijkheden en begeleiding bij uw aanvraag.