(Weer) aan het werk

De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen werkt naar vermogen en in zijn eigen levensonderhoud kan voorzien. Het kan echter soms moeilijk zijn om (weer) een baan te vinden. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn: misschien bent u er een tijdje uit geweest, heeft u geen relevante werkervaring of is er sprake van een arbeidsbeperking. In eerste instantie kunt u veel zelf doen om een baan te vinden. Wanneer dit niet lukt, kan de gemeente ondersteuning bieden. Neem hiervoor contact op met loket Doe’th. Zij zijn bereikbaar van maandag t/m donderdag van 10.00 uur tot 12.00 uur, doeth@elburg.nl of 0525-682211.

Als u een bijstandsuitkering krijgt, kan de gemeente u verschillende trajecten en instrumenten aanbieden, zoals een training of ondersteuning van een jobcoach. Het is de bedoeling dat u via deze trajecten en instrumenten eerder aan het werk kunt. Uw consulent kan u vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Heeft u geen bijstandsuitkering maar wel een indicatie doelgroepenregister? Ook dan kan de gemeente u verschillende trajecten en instrumenten aanbieden. Voor meer informatie neemt u contact op met de gemeente.

Uitgelicht