Oefeningen van Defensie

Door de Koninklijke Landmacht en Luchtmacht worden militaire oefeningen uitgevoerd. Deze oefeningen worden onderstaand vermeld:

• In week 16 wordt er door de militairen met helikopters getraind in het gebied rondom Arnhem en 't Harde.
  • In week 17 wordt er door de militairen met helikopters getraind in het gebied 't Harde, Epe, Vaassen, Elspeet, Nunspeet en Leusderheide.
  • Van 23 april tot en met 26 april 2019 zal door militairen van de Koninklijke Landmacht in de gemeente worden geoefend. Het gebied waarin geoefend zal worden bevindt zich tussen ’t Harde, Epe, Vaassen, Elspeet en Nunspeet.
  • Van 6 mei tot en met 10 mei 2019 zal door militairen van de Koninklijke Landmacht in de gemeente worden geoefend. Het gebied waarin geoefend zal worden bevindt zich in de lijn van Zwolle (Museum de Fundatie), Hattem, Oldebroek, Elburg, Nunspeet, Harderwijk en Ermelo.
  • Op 22 mei 2019 wordt een militaire activiteit gehouden die zich afspeelt in het gebied tussen de militaire oefenterreinen de Leusderheide (gemeente Leusden) en de Doornspijkse Heide (gemeente Elburg) in de provincies Utrecht en Gelderland.
  • Komende tijd wordt er door Defensie Helikopter Commando geoefend voor een succesvolle inzet bij uitvoering van onze nationale taak; het blussen van grote (natuur)branden. Zij vliegen daarbij met de grote rode waterzak.

Vragen of klachten

Voor vragen of klachten over de schietoefeningen kunt u bellen met de klachtenlijn: (0525) 65 77 00. Voor klachten over vliegverkeer kunt u bellen met: (0800) 02 26 033.

Schaderegeling

Als er schade door de oefeningen is ontstaan, kunt u dit onder vermelding van zoveel mogelijk gegevens (zoals eenheid, kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade) melden bij de sectie Claims van Defensie.