Nieuw kerkelijk initiatief: ‘Kopie of karakter?’

Heeft u met jongeren en opvoeding te maken? Thuis of in uw werksituatie? Vraagt u zich ook weleens af hoe we onze kinderen en jongeren gezond op kunnen laten opgroeien? Kom dan naar de thema-avond “Kopie of karakter” op 20 februari in de Oosterkerk, Klaverplein 1.

Eind vorig jaar is een ontmoeting geweest tussen onze burgemeester en wethouders en de voorgangers van de plaatselijke kerken in Elburg. Dit heeft geleid tot een nieuw kerkelijk initiatief. Op 20 februari staat het thema “Kopie of karakter” centraal tijdens een thema-avond. Burgemeester van Elburg Jan Nathan Rozendaal zal deze avond openen. Vragen die we elkaar willen stellen zijn:

• Hoe kunnen wij jongeren bijbenen in de voortdurende verandering van jeugdcultuur en hen in deze wereld een verantwoorde weg wijzen tot zelfstandig en volwassen burgerschap?
  • Welke rol is daarbij weggelegd voor ouders, kerk, onderwijs en overheid?
  • En tegen welke vragen lopen wij dan aan?

Daarna is er keuze tussen verschillende workshops onder leiding van inspirerende professionals: Vader in de opvoeding (Bert Reinds), Gaming (LCJ), Middelengebruik (Tactus) en opvoeding in de kerkelijke gemeente (HSJJ). In de workshops worden materiaal en tips meegegeven om aan deze onderwerpen in uw eigen context verder aandacht te besteden.

U bent van harte welkom op 20 februari in de Oosterkerk, Klaverplein 1 te Elburg. Aan deze avond zijn geen kosten verbonden. Vanaf 19.00 uur is er inloop, de avond start om 19.30 uur. Heel graag tot 20 februari!