‘Elburg Herdenkt; 75 jaar vrij’. Vergeet niet uw aanvraag in te dienen of compleet te maken!

In 2020 hopen we in Nederland 75 jaar bevrijding te vieren. Provincie Gelderland zet in op een programma met de titel “Gelderland herdenkt, 75 jaar vrijheid”. Voor activiteiten en programma’s in Gelderland zijn twee subsidieregelingen opengesteld geweest. Op speciale informatiebijeenkomsten is uitleg gegeven over de zogenaamde ‘grote projecten’ en de poppyregeling die voor kleinere activiteiten en projecten geldt, tot een bedrag van 750 euro. Tijdens deze bijeenkomsten zijn initiatieven aan elkaar voorgesteld. Ook vanuit inwoners en partijen uit de gemeente Elburg zijn projectvoorstellen ingediend bij de Provincie.

Als gemeente Elburg zijn we aan het werk om een totaaloverzicht aan activiteiten voor ‘Elburg Herdenkt; 75 jaar vrij’ te inventariseren. Alle projecten en activiteiten die op stapel staan, worden op de activiteitenkalender geplaatst. Dit geldt zowel voor de activiteiten waarvoor een subsidie-aanvraag bij de Provincie is ingediend (‘grote projecten én Poppy-projecten) maar natuurlijk ook voor andere ideeën die bij dit thema horen. Om de activiteitenkalender compleet te maken hebben wij het volgende verzoek: mensen die een activiteit willen organiseren -maar waar de gemeente nog geen gegevens van heeft ontvangen-, verzoeken we deze gegevens zo snel mogelijk in te dienen. Omschrijft u dan welke activiteit het betreft, met wie u samen werkt en hoe de begroting er uit ziet.
Dit verzoek is ook gericht aan diegenen die bij de Provincie een subsidieaanvraag hebben ingediend.  Een aantal mensen/groepen heeft al een aanvraag ingediend die goedgekeurd is. Van deze mensen ontvangt de gemeente ook graag het programma en de begroting (nog niet alle aanvragen zijn namelijk volledig).

Als het programma compleet is kunnen we de activiteitenkalender voor het themajaar gaan maken en hebben we ook inzicht of de gevraagde budgetten toereikend zijn. Wilt u de gevraagde gegevens vóór 5 september mailen naar alida.achter.de.molen@elburg.nl