Afscheid gemeentesecretaris Johan van der Jagt

Johan van der JagtOp 28 februari neemt Johan van der Jagt, gemeentesecretaris / directeur afscheid van het werk bij de gemeente Elburg. Hij kijkt terug op een intensieve en vruchtbare periode van 12 jaar bij de gemeente. Met ingang van 1 maart 2019 bekleedt Piet Wanrooij, de huidige gemeentesecretaris van Sint Anthonis, de functie van gemeentesecretaris / directeur.

Johan van der Jagt is vanaf 1 juni 2011 aangesteld als gemeentesecretaris. Daarvoor was hij - sinds 2007 - werkzaam als adjunct-directeur bij de gemeente. Hij loodste de gemeente door een reorganisatie, waarmee hij de slagvaardigheid en klantvriendelijkheid heeft vergroot. Dit blijkt onder meer uit de goede resultaten uit het onderzoek waarstaatjegemeente.nl. Daarin scoort de organisatie ook goed op het vlak van ‘beste werkgever’. Verder heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de samenwerking met de buurgemeenten Nunspeet en Oldebroek (NEO) en het ontstaan van de Samenwerking Noord Veluwe (SNV) als opvolger van de Regio Noord Veluwe (RNV).

Vanaf 1977 werkte Johan van der Jagt in de sector sociale zekerheid bij diverse gemeenten in het noorden van het land, waaronder de gemeente De Marne en de gemeente Noordenveld. In 1999 maakte hij de overstap als adviseur naar Deloitte en Touche Sociale Zekerheid. Vanaf 2003 werkte hij opnieuw voor gemeenten. Eerst bij de gemeente Wageningen en vanaf 2007 voor de gemeente Elburg.