2019: Themajaar Van Kinsbergen in Elburg

Cheque overhandigt aan stichting door Arjan KleinIn 2019 is het 200 jaar geleden dat Admiraal van Kinsbergen is overleden. Hij was een weldoener van de Vestingstad Elburg en is vooral bekend als zeeofficier, auteur en filantroop. Eind 2018 heeft de gemeente met een paar enthousiaste organisatoren van evenementen in de binnenstad, gesproken over dit historische feit. In het gesprek is door de gemeente de 'uitdaging' bij de organisatoren neergelegd om van 2019 een themajaar te maken waarbij allerlei activiteiten en evenementen een link hebben met Van Kinsbergen; de rode draad door 2019.

Cultuur zorgt voor kleur en verbinding

Gaandeweg is een mooi programma ontwikkeld, waarmee maar liefst 12 partijen actief aan de slag gaan. Wethouder cultuur Arjan Klein: “Geweldig om de verbondenheid en het enthousiasme tussen de diverse partijen zo tot stand te zien te komen. Winkeliers, inwoners, verenigingen en instellingen die de handschoen hebben opgepakt.”

Het programma richt zich op activiteiten in en net buiten de Vesting maar ook op het water. Het programma zal binnenkort via de websites van de deelnemende partijen te vinden zijn en natuurlijk ook via Facebook, de VVV en de website van de gemeente Elburg.

Om dit themajaar te ondersteunen, is een subsidie toegekend aan UNG die de aanvraag namens alle betrokkenen heeft ingediend.